ЛАЗЕРНИ СВЕТЛИНИ ЗА ФАРОВЕ ОТ OSRAM.
Най-новата тенденция във фаровете за автомобили.

Лазерната светлина е абсолютна иновация в автокрушките и е следващата голяма стъпка напред след въвеждането на халогенните, ксеноновите и LED технологии. Тази осветителна тенденция разкрива напълно нови хоризонти в дизайна и представянето на фаровете. В бъдеще светлините могат да се проектират да бъдат много по-малки и по-ефикасни с лазерна светлина. Лазерните диоди са донякъде впечатляващи поради малките си размери. Един лазерен диод генерира точков светлинен поток върху няколко хилядни от милиметъра. И това не е всичко.

За яркостта се знае и до днес, че е почти четири пъти по-силна от тази на LED осветлението. Това означава, че фаровете могат да бъдат по-малки в бъдеще без това да повлияе на наситеността на светлината. Главната полза за шофьора е, че тези фарове ще имат най-дългия обсег в сравнение със всяка друга съществуваща технология. Това предлага на шофьора по-добра видимост, което ще намали опасността в трафика по пътищата.

BMW i8, Audi R8 LMX, и новата серия BMW 7: Първите произведени серийни автомобили с лазерни светлини.
BMW i8 и Audi R8 LMX са пуснати на пазара, като първите серии автомобили с лазерни фарове, почти по едно и също време. През 2015 последвала и серията BMW 7. OSRAM имат силно участие като партньор в системите: Лазерният лъч е направен по разработка на OSRAM Specialty Lighting. В резултат на тази лазерна технология, осветяването от тези автомобили достига до 600м – двойно по-голямо разстояние от днешните стандартни LED фарове. И това е само началото.


Продукти с марката OSRAM могат да бъдат закупени от всички магазини на АУТО ПРО БЪЛГАРИЯ. Посетете ни и поискайте повече информация от нашите консултанти.
АУТО ПРО БЪЛГАРИЯ ви съветва да извършвате всички необходими ремонти в квалифицирани сервизи и при нужда от информация да се обръщате към доказани специалисти!