Ангренажни ремъци от ContiTech – издръжливи в екстремни условия.

Изискванията, свързани с ангренажните ремъци непрекъснато се повишават. Съвременните двигатели работят при по-високи натоварвания и високи температури и от ремъците се очаква да работят и издържат все повече и повече и да работят при още по екстремни условия, което ContiTech успява да постигне с помощта на покрити с Teflon тъкани.

ContiTech Power Transmission Group специализира в употребата на тефлонови покрития от 2000 г. и постоянно допринася за понататъшното развитие на технологията. В момента дори се експериментира с ремъци с още по-износоустойчиви материали. Ремъците ContiTech имат черен тефлонов слой разположен върху работната повърхност. Компанията е патентовала и самия процес на полагане на износоустойчивия материал върху ремъците. Използването на арамидни влакна също допълнително подобрява механичните свойства на ремъците.

„Всички наши ремъци са доказали ефективността и издръжливостта си в изпитванията за одобрение от автопроизводителите и са монтирани като оригинално оборудване на много двигатели, „декларира Маркус Пирш, ръководител на отдела по маркетинг. В крайна сметка, благодарение на силното си присъствие в пазара на продукти за първоначално вграждане, ContiTech винаги е в състояние да предложи и изключително висококачествени резервни части, малко след като превозното средство влезе в серийно производство.

Продуктите на ContiTech Power Transmission Group ще намерите и във всички магазини на Ауто Про България. Обадете се и поискате информация!