Водещият производител на лубриканти FUCHS пуска на пазара иновативно двигателно масло, което може да намали разхода на гориво с почти 4 на сто. Към цялостната си гама продукти FUCHS добавя TITAN GT1 PRO V SAE 0W-20. Маслото вече е одобрено от VOLVO за използване в най-новите високотехнологични двигатели на производителя. Маслото, произведено по напредничавата XTL-Technology®, патент на концерна, добавя към екстремните характеристики на GT1 серията твърд ангажимент за икономия на гориво и намалени емисии на въглероден двуокис.

При изпитанията на продукта е установено, че разходът на гориво намалява средно с 3,9%. Маслото също може да остане в двигателя за по-дълъг период от време, преди да има нужда да се източи, което също спестява пари на собственика на автомобила и осигурява ползи за околната среда.

Иновативният нисък вискозитет на продукта притежава отлично поведение при студен старт и бърза циркулация.

Rosemary Mellor, продуктов мениджър в FUCHS UK, казва: “Изпитващите високи нива на стрес съвременни двигатели със Stop-Start технология поставят високи изисквания към ползваните лубриканти. Този фантастичен нов продукт (TITAN GT1 PRO V SAE 0W-20) е с уникална формула, базирана на FUCHS XTL-Technology ®, която предлага превъзходни представяне и протекция от износване по отношение на двигателя, независимо от ниският си вискозитет. Неотдавнашното одобрение показва, че продуктът е на отлично ниво и ползването му в двигателите на VOLVO ще гарантира дълги километри безпроблемна работа.

TITAN GT1 PRO V SAE 0W-20 е подходящ за бензинови и дизелови двигатели, изискващи спецификация на Volvo VCC RBS0-2AE.

При преминаване към TITAN GT1 PRO V SAE 0W-20 е задължителна пълна смяна на маслото.

С над 100 години опит, FUCHS разработва и произвежда разнообразна гама от смазочни материали, включително моторни масла TITAN, трансмисионни масла, хидравлични масла, металообработващи течности ECOCOOL и специализирани фармацевтични лубриканти.

(По материали от официалния сайт.)

АУТО ПРО БЪЛГАРИЯ ви съветва да извършвате всички необходими ремонти в квалифицирани сервизи и при нужда от информация да се обръщате към доказани специалисти!